MNK Primošten

Nazad


 
 

Igrači MNK Primošten

Momčad "Tići"

Momčad "Početnici"

Momčad "Pioniri"

Momčad "Mlađi pioniri"

Momčad "Kadeti

 
 
            Nogometna igra se afirmirala kao životna potreba te je uzela «pod svoje» najvitalniji dio društva – mlade. Nogometna igra, uz to što je najpopularnija, ona pruža jednake uvjete razvoju ljudskog organizma. Nogomet nije samo igra, on daje maksimalnu mogućnost kreativnosti u kojoj nogometaš može izrazito emocionalno zadovoljiti, socijalno prilagoditi svojoj grupi vršnjaka, što je vrlo bitno. U radu kluba u  prioritet nam je  zadovoljiti krilaticu «Drvo se savija dok je mlado». Suočeni sa problemima  s kojima se susreću mladi naša je dužnost i obveza  dovesti u klub što veći broj djece kako bi ih na taj način pokušali odgajati sa zdravim uzusima i navikama.
                  MNK Primošten osnovan je 1994 godine, a osnovni ciljevi kluba su njegovanje i organizirano razvijanje nogometnog športa, odgojno djelovanje u stvarnju pozitivnih osobina, humanizaciji međuljudskih odnosa, podsticanje stvaralačkih sposobnosti i ostvarenje športskih dostignuća.
 
Svoje zadatke i ciljeve Klub stvaruje:
 
1.        redovitim treniranjem svojih članova
2.        sudjelovanjem i organiziranjem natjecanja klubova maolg nogometa kao i velikog nogometa u prvenstvu, kupu, prijateljskim natjecanjima, turnirima, međunarodnim susretima, susretima općinskog, gradskog. Županijskog i državnog ranga
3.        nabavkom opreme i održavanje objekata kojim je klub vlasnik ili korisnik
4.        sistematski odgojom  pomladka
5.        ako su pozvani, davati svoje članove u reprezentativne selekcije svih rangova
6.        skrbi o zdravlju i zdrastvenoj zaštiti igrača 
7.        brine se za namirivanje potrebnih financijskih sredstava i materijalnih dobara
8.        osigurava uvjete za školovanje i usavršavanje stručnog kadra za rad u klubu
9.        bori se protiv svih pojava nedescipline, nereda i samovoljnih postupaka
10.     izvršava zakonske i preuzete obveze
 
Za poboljšanje rada škole nogometa angažirano je tri trenera, i to Tomislav Bonjolo, Jerko Huljev i Jerica Perkov. Doveden je velik broj djece od najmlađih uzrasta rođenih 1998. do najstarijih rođenih 1987. godine. Ukupan broj igrača iznosi 105 i to sa područja općina Primošten i Rogoznica. Treneri Tomislav Bonjolo i Jerica Perkov nosioci su licence B, dok je Jerko Huljev nosioc licence C.
        Klub je u proteklom razdoblju zadržao stalna natjecanja u Županijskim ligama prema kategorijama, a to su prednatjecatelji (tići), mlađi pioniri, stariji pioniri i kadeti u velikom nogometu. Sve kategorije igrača igraju sa zapaženim rezultatima a najmlađi prednatjecatelji su aktualni županijski viceprvaci. Naročito je važno nikad ne zaboraviti u kakvim uvjetima igrači Primoštena se pripremaju i treniraju. Klub nema vlastito nogometno igralište pa trenira na asfaltnom školskom igralištu a kod odigravanja utakmica uvjek igraju kao gosti.
        Ponos kluba je održavanje tradicionalnog međunarodnog turnira «Gospi od Loreta u čast» za igrače do deset godina starosti, koji će se 08. svibnja po peti puta za redom održati, a povodom blagdana Gospe od Loreta dana Općine Primošten. Prošle godine sudionici turnira su bili klubovi kao što su HNK Hajduk, HNK Rijeka, NK Široki brijeg (BIH), HNK Šibenik, AS Loreto (Italija), NK Solin, NK Dalmatinac, NK Split, NK Mihovil, HNK Zmaj i domaćin MNK Primošten. Po mnogima turnir je odigran na europskoj razini kako kvalitetom samih sudionika tako i kvalitetom organizacije turnira.
        Klub je sudjelovao sa kategorijom prednatjecatelja i pionira na međunarodnom turniru u Francuskoj na Korzici dvije godine za redom 1998. i 1999. godine gdje su pioniri 1999 godine zauzeli treće mjesto u konkurenciji od petnaest klubova. 2003. godine klub je u kategoriji starijh pionira sudjelovao na međunarodnom turniru u Marseilleu i osvojio prvo mjesto u utješnoj skupini. Igraći Primoštena igrali su u skupini s poznatim Olympiqueom de Marseille i tako ostvarili san igrati s momčadima iz champions lige. U samom odlasku na turnir veliku zahvalnost treba dati gospodinu Anti Kneževiću. Pet godina za redom klub organizira zimske pripreme u Slovačkoj za igrače. Kompletne troškove priprema snose sami igraći, treneri i dužnosnici.
        Kad su bili  igrači pozivani u reprezentativne selekcije obavezno su se odazivali zajedno s trenerima. Nakon jedene takve selekcijske utakmice NK Šibenik je zapazio našeg igrača Antonija Huljeva te ga uzeo u svoje redove. Za napomenuti je da klub ima jako dobre odnose s HNK Hajdukom iz Splita i NK Varteksom iz Varaždina.
        U proteklom razdoblju ostvarena je dobra suradnja sa nekim sponzorima kao što su u prvom redu Pliva Hrvatska doo, Rog Joma, Osnovnom školom Primošten , Primoštenom d.d., Hrvatskim nogometnim savezom, Ministarstvom za sport i obrazovanje, TZ Primošten, KP Bucavac, NCP Remontnim brodogradilištem, i Wüstenrot stambenom štedionicom kao glavnim sponzorima kluba. Tako da klub uspijeva pokriti potrebna financijska sredstva.
                Formirana je radna grupa koja je trebala izraditi plan te početi samu izradu terena za igranje velikog nogometa. Naišlo se na problem zemljišta koji je dosta skup da bi se istog otkupilo, a općina nema u svom vlasništvu adekvatnog. Klub u svom nastojanju izrade nogometnog igrališta nema razumjevanja te tako sam projekt stoji u mirovanju do iznalaženja najboljeg rješenja.
 
Javnost rada klub je ostvaruje:
-          pravovremenim dostavljanjem materijala – akata za raspravu članovima kluba i inim zainteresiranim subjekatima,
-          obavještavanjem zastupnika javnog tiska i drugih subjekata o održavanju sjednica,
-          obavještavanjem građana o radu i poslovanju MNK-a.
-           
Na kraju pregleda rada kluba  da se zaključiti da je zalaganjem nekolicine zanesenjaka i radom djece i igrača ostvareno mnogo više nego je bilo očekivati u danim uvjetima u kojima se radi. Zanosom s kojim je vođen klub garancija je daljnjeg uspješnog rada i ostvarivanja još boljih rezultata.
 
 
Predsjednik kluba:    Slobodan Jurin
Tajnik kluba:            Tomislav Bonjolo
 Treneri:
-     Tomislav Bonjolo ( početnici, tići i kadeti )
-          Jere Huljev            ( mlađi i stariji pioniri )
-          Jerica Perkov         ( juniori )
 
Klub ima  180 članova, od toga 90 registriranih aktivnih igrača
 
 
 Isječci iz novina: